Nissan declară oficial: Bateriile instalate pe modelul Leaf au o durată de viață de 22 de ani!

364

Constructorul Nissan a făcut publice o serie de informații curioase cu privire la bateriile cu care sunt echipate modelele electrice Leaf. Producătorul nipon a desfășurat o analiză amplă pe baza datelor statistice acumulate de la peste 400.000 de unități Leaf, vândute în Europa începând cu anul 2011.

Astfel, cei de la Nissan declară că bateriile de pe modelele Leaf au o durată de viață de cel puțin 22 de ani, ceea ce trebuie să recunoaștem este un fapt impresionant! Practic, bateriile au o durată de viață cu 10 sau chiar 12 ani mai mare decât durata medie de utilizare a mașinii.

Dacă ar fi să ne referim la noua generație Leaf, Nissan oferă clienților o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri pentru acumulatorul Li-Ion, în funcție de care limita este atinsă inițial. Acum, faptul că acumulatorii au o durată de viață atât de mare îi face pe cei de la Nissan să își pună câteva întrebări extrem de interesante.

Spre exemplu, în cazul în care mașinile nu sunt folosite pentru un număr atât de mare de ani, aceste baterii sfârșesc în cele din urmă neutilizate la capacitatea lor maximă. În aceste condiții, constructorul nipon este pus în situația de a căuta soluții pentru a putea utiliza în continuare bateriile și după ieșirea din circulație a mașinilor pe care le comercializează.

O prima declarație în acest sens a venit în mod oficial de la Francisco Carranza, director executiv al Renault – Nissan Energy Services. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe internaționale că “acele baterii trebuie recuperate”. Până la acest moment nu se știe însă exact cum se va face acest lucru.

Nissan colaborează deja la ora actuală cu clubul de fotbal Ajax Amsterdam, stadionul acestora beneficiind la acest moment de un sistem de stocare a energiei electrice de 3 MW, alcătuit din 148 de baterii noi și uzate de pe modelele Leaf!

O alta opțiune pe care o au la dispoziție cei de la Nissan, este ca bateriile de pe Leaf să ajungă în sisteme de stocare a energiei pentru proprietarii de case care folosesc panouri solare, cu scopul ca energia solară să poată fi stocată și utilizată ulterior.

(FOTO) Noul Nissan LEAF a ajuns în showroom-ul dealerului oficial din Moldova! Vezi ce preț are și ce oferă noul EV

NICIUN COMENTARIU