Nissan a reluat producția componentelor pentru legendarul motor RB26DET cu care era echipat Skyline GT-R!

314

În cadrul programului Nismo Heritage, compania Nissan a reluat producția unor componente ale motorului celebru RB26DET, cu care s-au echipat trei generații de Skyline GT-R. Până acum compania niponă oferea doar kit-uri complete de instalare a motorului, acum doritorii vor putea cumpăra detalii aparte ale propulsorului pentru a-l personaliza.

În lista componentelor disponibile se regăsește: blocul motor și chiulasa, arborele cotit, garniturile, pistoanele, biele, sistemul de evacuare, pompa de combustibil, cablajul și multe altele. Blocul motor este disponibil în două versiuni: de bază la un preț de 1.500 de dolari și varianta îmbunătățită N1 care îi va costa pe clienți 3.800 de dolari SUA. Ultima este destinat exclusiv pentru a fi instalată pe modelele R33 și R34.

Nissan a lansat programul Nismo Heritage Parts în anul 2017. Inițial, acesta producea piese și componente pentru Skyline GT-R R32. Ulterior, compania și-a extins gama de produse, astfel ca să ofere componente și pentru coroseriile R33 și R34. Pe lângă motoare, catalogul Nismo Heritage Parts oferă panouri de caroserie și motorașul pentru ștergătorul de parbriz pentru toate cele trei generații ale modelului de performanță.

Motorul RB26DET a fost instalat pe Nissan Skyline GT-R începând cu anul 1989 și terminând cu anul 2002. Propulsorul de 2,6 litri volum era echipat cu două turbine cu roți ceramice ale compresorului, care dezvolta 280 de cai putere. Versiunea N1, avea un sistem de răcire îmbunătățit, un colector de evacuare mai mare și turbine cu roți ale compresorului din oțel.

NICIUN COMENTARIU