Nissan GT-R primește un nou facelift, o ediție aniversară și câteva versiuni noi inclusiv Nismo!

191

Bătrânul Nissan GT-R a debutat în anul 2007, iar de atunci constructorul japonez încă nu i-a găsit un succesor. În schimb, periodic, sportiva primește noi și noi îmbunătățiri sub formă de facelift.

Un alt facelift este subiectul acestei postări, dedicat versiunii GT-R Nismo, care marchează totodată și o aniversare de 50 de ani, noul model va fi expus la Salonul Auto de la New York, care își va deschide foarte curând porțile pentru vizitatorii din toată lumea.

Schimbările sunt minore și țin mai mult de aspectul estetic al mașinii decât de performanțe, chiar dacă s-a lucrat și la capitolul tehnic, susțin oficialii Nissan. Ultimul upgrade pe care l-a avut GT-R-ul a fost în urmă cu trei ani, de atunci puterea rămâne neschimbată, tot 600 de cai putere și 652 Nm de cuplu motor dezvoltă V6-le de 3.8 litri, turbo-aspirat.

Chiar și așa, Nissan susține că propulsorul este cu 5% mai eficient iar transmisia automată cu șase trepte și dublu ambreiaj a fost revizuită pentru performanțe mai bune. Deasemenea inginerii Nissan au lucrat la îmbunătățirea manevrabilității și accelerației, așa că feelingul celui aflat la volanul noului model oricum va fi diferit.

GT-R 50th Anniversary Edition, este la fel o premieră. Mașina va fi disponibilă în trei variante Premium, Track Edition și GT-R Nismo și aduce printre altele o nuanță de caroserie, istorică pentru Nissan.

De exemplu, Bayside Blue, retrasă din paleta de culori odată cu ieșirea din producție a GT-R-ului R34.

NICIUN COMENTARIU