Nissan neagă informațiile cu privire la ruperea alianței cu Renault!

155

Reprezentanții Nissan au emis o declarație oficială care vizează informațiile apărute recent, precum că producătorul nipon ar intenționa să părăsească alianța, care implică constructorii Renault și Mitsubishi. Zvonurile au fost numite de niponi false și nejustificate.

În data de 13 ianuarie, publicația Financial Times, citând surse anonime din industrie, a scris că Nissan dezvoltă un plan secret de a părăsi alianța cu Renault. Motivul acțiunilor pripite ar fi evadarea din arest la domiciuliu în Japonia, a ex-șefului Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Intervievatul publicației a vorbit despre „ruperea completă a relațiilor și încetarea cooperării atât în domeniile de producție, cât și în domeniul ingineriei”, precum și despre „politica toxică a celor de la Renault față de Nissan”. În plus, au apărut informații despre viitoarele restructurări majore în rândul angajaților din conducerea mărcii japoneze.

În ceea ce privește cazul lui Carlos Ghosn, acesta a fugit din Japonia, unde se aștepta să fie judecat într-un proces ce vizează fraudele financiare. În data de 8 ianuarie, fostul șef al alianței a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a declarat că este nevinovat și-a legat propria arestare și intentarea dosarului penal, cu o „răzbunare a unui grup de oameni lipsiți de scrupule din cadrul companiei Nissan”.

NICIUN COMENTARIU