Nissan și atelierul Italdesign, au construit versiunea de serie a sportcarului GT-R50! Prețul modelului începe de la 990.000 de euro

295

Chiar dacă nimeni nu se aștepta, proiectul Nissan GT-R50 dezvoltat de atelierul Italdesign se află pe ultima sută de metri înainte de premiera comercială. Atelierul italian împreună cu constructorul nipon au declarat că vor comercializa în curând versiunea de serie a sportcarului, care va avea un preț de 990.000 de euro!

Nissan și Italdesign planificau să prezinte vehiculul de performanță în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă din cauza pandemiei coronavirusului, premiera a fost amânată.

Astăzi, cele două companii au confirmat în mod oficial că, în ciuda crizei de pe piața globală, proiectul jubiliar GT-R50 se află la etapa finală, iar livrarea modelului va începe așa cum era planificat, la sfârșitul anului 2020. Apropo, prima mașină din seria limitată deja este în drum spre viitorul său proprietar.

Atelierul Italdesign și Nissan au decis să lanseze un sportcar aniversar, care ar celebra cei 50 de ani de viață a modelului GT-R. Modelul dezvoltat de italieni, este construit la baza lui GT-R Nismo însă primește o caroserie absolut diferită cu elemente aerodinamice active.

GT-R50 este mai lung și mai lat în materie de dimensiuni, iar motorul turbo de 3.6 litri volum a fost forțat să dezvolte 720 CP și 780 Nm.

În total, vor fi asamblate 50 de unități ale modelului aniversar Nissan GT-R50, care au fost gândite în primul rând pentru fanii înrăiți a celebrului sportcar nipon.

NICIUN COMENTARIU