Nissan ZEOD RC

31

Nissan ZEOD RC

Renumitul priect experimental japonez, Nissan Deltawing – destinat curselor de anduranţă, iată că este continuat prin conceptul unei maşini electrice de curse cu o denumire cam ciudată: Nissan ZEOD RC.

Prin urmare, de ce ZEOD? Japonezii spun că sunt iniţialele de la Zero Emission On Demand Racing Car, un prototip urmând a participa la o cursă demonstrativă cu ocazia următoarei curse de anduranţă de la Le Mans, în 2014, în cadrul categoriei Garage 56, destinată vehiculelor cu tehnologie neconvenţională.

Pentru moment, japonezii nu oferă informaţii despre caracteristicile tehnice ale lui ZEOD RC, reuşind doar să menţioneze cu mândrie că maşina de curse este concepută pentru a atinge viteze de ordinul a 300 km/h!

Debutul primului prototip va avea loc pe circuitul de la Sarthe, eveniment care va fi transmis pe canalul de youtube al producătorului, precum şi pe postul online propriu Nismo.tv.

Merită să menţionăm şi că Nissan ZEOD RC este deja al doilea concept de maşină electrică de curse al japonezilor, după ce, în 2011, au arătat conceptul Leaf Nismo RC, preparat pe baza electricovehiculului de serie Nissan Leaf.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ