Noi concurenţi pe piaţa SUV-urilor

22

Noi concurenţi pe piaţa SUV-urilor

Joi, 25 martie, importatorul oficial al producătorului american Lexus, compania Continent, a prezentat două modele noi – SUV-urile RX450H şi GX460.
Primul model este un hibrid de înalta performanţă, care dezvoltă în total aproape 300CP. Chiar dacă este vorba despre un produs exclusivist, noua generaţie a SUV-ului Lexus 450 RX, în versiunea hibrid, poate fi considerat cel mai reuşit model cu alimentare duală, benzină-electric, al momentului. Noul RX 450h a ajuns într-un stadiu extrem de avansat, care permite performanţe bune cu un consum de carburant mic, comparabil cu acela al unui autoturism de oraş.

Lexus RX 450h înlocuieşte vechiul RX 400h şi este, în acelaşi timp, corespondentul modelului RX 350 cu propulsie tradiţională. Cele două împart acelaşi motor cu ardere internă, un V6 de 3.5 litri şi au componente comune în proporţie de 90%, cu excepţia sistemului electric. Motorul V6 funcţionează în ciclu Atkinson. Ca şi la generaţia anterioară, propulsia electrică se bazează pe două motoare, unul plasat pe axul faţă, celălalt pe spate. Practic, cele două acţionează în diferite combinaţii, serial sau paralel, în funcţie de solicitările maşinii.
Pe de alta parte, cei care nu-şi doresc un tot-teren de lux la fel de impunător ca Lexus LX 570, vor avea de azi înainte posibilitatea de a opta pentru ceva mai compactul GX 460. Punctul principal de atracție al acestei versiuni de lux a binecunoscutei Toyota Land Cruiser este noul motor V8 de 4,6 litri, care este mai mic,dar mai puternic decât agregatul pe care îl înlocuiește.

Propulsorul lui GX 460 are 301 CP şi 446 Nm si consuma, in medie, 13,4 litri la 100 km. De menționat că arhitectura tehnică păstrează configurația cu șasiu separat de caroserie, considerată de mulţi drept ideală în vederea menținerii solidităţii şi capacităţii de trecere de care a dat dovada precedentul model.
Lista de opționale este foarte lungă, de pe ea nu lipsesc tapițeria din piele, încălzirea pentru scaunele de pe rândul al treilea, inserțiile din lemn de pe volan şi schimbătorul de viteze, climatronic-ul tri-zonal, sistemul de navigație cu harddisk, sistemul audio Mark Levinson şi sistemul de entertainment pentru bancheta din spatele șoferului.
Preţul anunţat pentru Lexus RX450H în completare de bază este de 53 370 euro, în completare maximă – 64 530 euro. GX460 in varianta Executive costa 66 230 euro, in completare Premium – 69 600. Mai detaliat despre această prezentare citiţi în numărul 3/2010 al revistei Auto Expert.

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMade in China
Articolul următorxDrive pe zăpadă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ