Nou Audi A3 va fi disponibil cu o tapițerie confecționată din sticle de plastic reciclate!

202

Tapițeria interiorului viitorului Audi A3 este în raport de 89% compusă din plastic reciclat. La fabricarea acestuia sunt folosite sticle de plastic, zdrobite și transformate într-o masă omogenă, din care se obține apoi granule, care reprezintă materialul de bază pentru fire.

Cea de-a patra generație a celebrului Audi A3, pentru prima dată va oferi un material eco-friendly. Conform calculelor constructorului, pentru fiecare set de scaune este nevoie de 45 de sticle de 1.5 litri, în timp ce pentru realizarea covorașelor sunt utilizate 62 de astfel de sticle. De asemenea, prin această metodă sunt realizate panourile laterale și căptușeala portbagajului.

În același timp, rerpezentanții Audi insistă că materialele oferite pe noul A3 vor păstra calitatea cu care clienții sunt obișnuiți.

Producătorul german a pregătit trei versiuni pentru tapițeria realizată din materiale reciclate. Prima dintre acestea se numește „Torsion” și propune scaune acoperite cu un material textil de culoare gri brodat cu ață galbenă. Pentru clienții care comandă nivelul de echipare S Line, Audi propune o tapițerie neagră cu detalii gri sau neagră și elemente de culoare roșie.

Scopul principal pe care îl urmăresc germanii este de a folosi 100% de materiale reciclate. Diviziunea responsabilă pentru dezvoltarea noilor tipuri de tapițerie, sa apropiat deja de crearea unei astfel de țesături, care constă în întregime din material bio. Pe termen lung, saloanele reciclate vor apărea pe toate mașinile a constructorului din Ingolstadt.

NICIUN COMENTARIU