Tehnologiile destinate automobilelor și șoferilor se dezvoltă cu pași mari. Mai nou, este vorba despre tehnologia 5G, care urmează a fi lansată în următorii ani de marile compani de telecomunicații, ia producătorii auto o vor integra în noile modele pentru a oferi conexiuni rapide la internet.

Însă nu internetul rapid va fi unicul beneficiu de care se vor bucura în viitorul apropiat proprietarii de automobile. Accesul rapid la rețea va permite și livrarea momentană a informațiilor privind condițiile din trafic!

Oficialii companiei SEAT au demarat deja o serie de experimente care au demonstrat că, introducerea unor camere video și senzori în cadrul infrastructurii rutiere va permite mașinilor să primească informații în timp real despre pericolele din trafic înainte ca șoferul să le poată observa.

„Până acum, mașinile puteau oferi doar informații pe care șoferii le observau deja. Acum, datorită tehnologiei 5G, mașina va primi informații de la oraș înainte ca șoferii să le observe”, a declarat César de Marco, inginer la Seat.

De asemenea, timpul de reacție va fi scurtat considerabil, în condițiile în care oamenii răspund la atingere sau miros în circa 150 de milisecunde.

„Cu tehnologia 5G, timpul de reacție din momentul în care mașina detectează un obstacol până când acesta este comunicat ar fi de circa 5 milisecunde”, a mai precizat de Marco.

În acest context, rezultatele unui studiu special arată că, numărul accidentelor în care sunt implicați pietonii, bicicliștii sau motocicliștii ar putea scădea cu 68% în cazul în care mașinile și infrastructura rutieră sunt echipate cu tehnologii 5G.

NICIUN COMENTARIU