Viitorul Audi Q5 va fi lansat la finalul anului 2016, spun englezii de la Auto Express. Modelul va rămâne în segmentul compact şi va beneficia de tehnologii de la fraţii săi de gamă.

Potrivit zvonurilor din interior, noul Q5 va prelua blocurile optice cu matrice de LED-uri de la A8 şi platforma de la viitorul Q7, plus va beneficia şi de sistemul e-quattro pentru anumite versiuni. Prin urmare, toate schimbările aplicate vor duce la reducerea masei totale cu 100 de kilograme, iar asta se va transforma în creşterea manevrabilităţii şi în reducerea consumului de carburant.

În materie de tehnologie, cei de la Audi vor integra la bordul următorului Q5 conceptul de cockpit virtual lansat odată cu noul TT, spun sursele citate de Auto Express, iar asta înseamnă înlocuirea ceasurilor de bord analogice cu un ecran TFT de 12.3 inch.

Chiar dacă modelul va ajunge în vânzare doar peste doi ani și jumătate, deja s-a luat decizia referitoare la caroserie: ea va fi realizată din aliaje de oţel cu înaltă rezistenţă şi structuri din aluminiu, iar designul va corespunde actualei filozofii a mărcii din Ingolstadt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ