Noul Corvette s-a dovedit a fi cel mai rapid din istorie!

94
2020 Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet a dezvăluit caracteristicile dinamice oficiale ale modelului Stingray de generația a opta, care s-a dovedit a fi cel mai rapid Corvette din istorie. Indicii dinamici ale lui Corvette C8 au surprins chiar și inginerii companiei!

Potrivit datelor oficiale, Chevrolet Corvette Stingray echipat cu pachetul opțional Z51, accelerează de la 0-96 km/h în 2.9 secunde și depășește un sfert de milă în 11.2 secunde, dezvoltând o viteză de 195 kilometri pe oră!

Cu toate acestea, chiar și fără pachetul Z51, Corvette-ul este mai lent în accelerare pânp la 96 km/h cu doar 0.1 secunde, iar pentru exercițiul de 1/4 de milă, Coupe-ul are nevoie de aceleași 11.2 secunde, însă accelerând deja până la 198 kilometri pe oră. Caracteristicile versiunii Roadster nu sunt încă făcute publice, dar cu siguranță acesta va fi puțin mai lent din cauza unei mase mai mari.

Managerul diviziunii de performanță al mărcii Chevrolet, Alex McDonald, a declarat că aceste cifre au depășit cu mult așteptările inginerilor. Deși motorul LT2 de 6,2 litri volum are exact aceeași capacitate de lucru ca și unitatea LT1 folosită de generația trecută a modelului, inginerii asigură că motorul Corvette-ului este absolut nou, dealtfel ar purta indicele LT1.2.

Din păcate, clienții nu vor putea prea curând să testeze aceste caracteristici dinamice. Totul din cauza grevei de lungă durată a angajaților concernului GM. Astfel primile livrări ale lui Chevrolet Corvette Stingray vor începe nu mia devreme de luna februarie a anului 2020.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

NICIUN COMENTARIU