Devenit celebru drept unul dintre cele mai populare camioane, Mercedes-Benz Actros primește o versiune put electrică, care deja este gata de a intra în producția de serie! eActros a fost și este tesat de clienți încă din toamna anului 2018, iar începând cu 2021, nemții vor da start asamblării acestuia!

După mii de kilometri parcurși și o serie de informații noi livrate care vizează noul eActros, feedback-ul clienților și rezultatele testelor demonstrează că transportul greu de distribuție pe distanțe scurte este posibil cu zero emisii și operare silențioasă. Ba mai mult, printre informațiile proaspăt descoperite în urma efectuării testelor practice, s-a aflat că autonomia de până la 200 km a lui eActros, reprezintă o cifră reală, indiferent de sarcina utilă, rută sau topografie.

Chiar dacă eActros foloseșe platforma lui Mercedes-Benz Actros, aceasta a fost regândită și modeificată pentru a integra sistemul de propulsie pur electric și a dispune astfel de multe componente specifice.

Două motoare electrice sunt amplasate în apropierea butucului roților de pe puntea spate, cu o putere de 126 kW și 485 Nm cuplu maxim fiecare, însă conform raportului de transmisie folosit, cuplul poate atinge 11.000 Nm pentru fiecare roată.

Bateria are o capacitate de 240 kWh, adică de șase ori mai mare decât una pe care o folosește Nissan Leaf și, poate fi alimentată în doar două ore de la o sursă de curent continuu de 150 kW.

Suntem pe drumul cel bun cu acest concept din spatele Mercedes-Benz eActros. În opinia mea, această confirmare este esențială, după mai mult de un an de teste intensive, realizate în condiții reale.” a declarat Andreas von Wallfeld, Director de marketing, vânzări și service în cadrul Mercedes-Benz Trucks.

NICIUN COMENTARIU