Absolut pe neașteptate, în rețea au apărut imagini cu noul hypercar al celor de la Bugatti, numit Centodieci! La proiectarea acestuia, inginerii s-au inspirat de la modelul legendar din anii ’90, EB110 SS.

Bugatti Centodieci, ne aduce aminte de modelul clasic printr-o multitudine de detalii mici. Asemănările evidente se regăsesc la nivelul grilei de radiator care a primit aceeași formă de potcoavă și dimensiuni modeste, atunci când privim atent găurile aerodinamice de la bara față și prizele de aer situate imediat după geamurile laterale. Centodieci se traduce din italiană ca „110”, fapt care vorbește încă odată despre sursa de inspirație a designerilor.

Hypercar-ul împrumută agregatele tehnice de la modelul Chiron, astfel că folosește același propulsor W16 de 8.0 litri volum. Zvonurile spun că noul model va dezvolta ceva mai mulți cai putere și ar putea deveni cel mai puternic vehicul construit vreodată de Bugatti!

Potrivit informațiilor preliminare, Bugatti va asambla 10 exemplare ale modelului Centodieci și fiecare dintre care va avea un preț de circa 8 milioane de dolari SUA.

NICIUN COMENTARIU