Porsche a prezentat noul model de Panamera, în versiunea Turbo S E-Hybrid. Sportiva cu patru uşi se poate lăuda cu un tren de rulare absolut special, care pune la dispoziţia şoferului peste 600 de cai putere.

În comunicatul oficial se vorbeşte despre un total de 680 PS, cifră care se egalează cu 671 de CP. Iar acestea o transformă în cea mai rapidă maşină de producţie de serie din gama Porsche, după hypercarul 918 Spyder. Şi pe deplin drept, Panamera Turbo S E-Hybrid reuşeşte să rupă aderenţa cu asfaltul într-un sprint de la zero la prima sută care durează numai 3.4 secunde!

Viteza maximă se ridică la 310 km/h, ceea ce este la fel de impresionant, dacă e să ne gândim că un Porsche 911 GT3 RS, de rasă pură, sprintează în 3.3 secunde şi are aceeaşi viteză maximă.

Practic te aliniezi supercarurilor exotice însă continui să te bucuri de un interior extrem de luxos, calitate înaltă a materialelor de finisare şi nu în ultimul rând, ai loc pentru mai mult decât doi pasageri în autombil.

Aceste performanţe sunt atinse cu ajutorul V8-ului turbo-aspirat care pune muşchiul la treabă în compania unui motor electric astfel că totalul de CP măsoară 671 de unităţi iar cuplul maxim ajunge la 850 Nm. Şi când te gândeşti că acest monstru ar trebui să se încadreze într-un consum de 2.9 litri, declarat de oficiali, lumea automat pare mai bună.

Ce-i drept, preţul de start îţi cam taie respiraţia, pentru că este sub 200.000 de dolari!

Porsche-SEHybrid-Panamera-1 Porsche-SEHybrid-Panamera-2 Porsche-SEHybrid-Panamera-4 Porsche-SEHybrid-Panamera-5

NICIUN COMENTARIU