SONY DSC

Numărul mașinilor electrice și hibride a depășit borna de 3 milioane la nivel global, iar estimările arată o creștere de cel puțin un milion de unități pe an începând chiar din 2018, scrie automarket.ro. 

Cei mai mulți producători auto au pornit în cursa “electrificării”, având deja în portofoliu modele 100% electrice sau cel puţin hybrid, cu care să atragă un număr mare de clienți. Interesul sporit pentru mașinile “prietenoase cu mediul” se reflectă și în statistică, cu peste 3 milioane de vehicule electrice și hibride, vândute la nivel global.

Firma suedeză EV-Volumes, care studiază această piață, estimează că numărul lor va crește cu cel puțin un milion în fiecare an, începând din 2018, creșterea fiind susținută de scăderea costurilor pentru producţia bateriilor, sau de sprijinul guvernelor în acest sens.

Astfel, până la sfârșitul anului viitor, aproximativ 5 milioane de mașini electrice și hibride vor circula pe străzi, la nivel global. Cea mai mare parte a cererii este susținută, în ordine, de China, SUA, Japonia, Norvegia, Olanda și Marea Britanie.

NICIUN COMENTARIU