sursă foto: internet

Semafoarele de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală ar putea să lucreze în regim non-stop, informează prime.md.

Anunţul, dar și propunerea a fost făcută de către şeful adjunct al Poliţiei Capitalei Silviu Muşuc, în cadrul şedinţei operative a Primăriei. Potrivit lui Muşuc, măsura este necesară, întrucât, în ultimul timp, a crescut numărul accidentelor rutiere de pe Bulevardul principal.

„Pe Ştefan cel Mare în ultima perioadă avem o creştere la capitolul dat. Aş propune pe parcursul nopţii,  la orele 23 să nu fie deconectate semafoarele la culoarea galbenă, dar să activeze până la orele 3-4 aşa cum şi ziua. Conducătorii auto consideră că e puţin transport şi depăşesc viteza, dar nu se asigură că pe drumuri secundare sunt şi alte unităţi de transport”, a spus şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Silviu Mușuc.

Potrivit datelor statistice, în ultimii doi ani, pe Bulevardul Ştefan cel Mare au avut loc 14 accidente rutiere în urma cărora 18 persoane au fost traumatizate.

Curioasă decizie. Adică, au fost în jur de 7 accidente rutiere pe an, dintre care, nu se cunosc câte mai exact au avut loc pe timp de noapte și, câte din cauza semafoarelor permutate în regim de galben intermitent în loc de regim de funcționare obișnuit.

NICIUN COMENTARIU