OFICIAL: Primul vehicul electric marca Dacia va debuta în 2021-2022 și va fi un model de oraș!

651

După numeroase presupuneri și zvonuri de la diferite surse, declarații a șefilor Renault și alte speculări, constructorul francez confirmă astăzi oficial, printr-un document care prezintă graficul lansărilor noilor modele comerciale ale Grupului, faptul că orimul model pur electric Dacia, va fi lansat în perioada 2021-2022.

Chiar dacă nu există informații desfășurate despre viitorul EV românesc, din documentul inserat în prezentarea rezultatelor financiare ale companiei, aflăm că modelul va primi dimesiuni compacte, potrivite pentru o mașină pentru oraș. Numele său nu este cunoscut, iar inscripția „Dacia Urban City car”, care regăsim în actul oficial, prezintă mai degrabă o descriere a poziționării mașinii.

Cel mai probabil, modelul pur electric de la Dacia, va fi defapt o versiune adaptată pentru piața din Europa, a modelului Renault K-ZE, prezentat în 2019 în China. Acesta ar putea primi un sistem de propulsie mai potent, dar și o beteria care ar asigura o autonomie mai mare.

Prețul mașinii la fel nu este cunoscut, modelul Dacia urmând să fie clasat însă în gamă sub actualul Renault Zoe și sub versiunea Renault Twingo electrică, anunțată și ea în documentul Renault cu prezentare oficială în 2020.

NICIUN COMENTARIU