Compania Mercedes-AMG exclude probabilitatea apariției unei versiuni de performanță AMG, a pickup-ului X-Class. Principalul motiv este lipsa posibilității de a instala componentele AMG, pe o platformă cu rădăcini nipono-franceze, pe care X-Class o împarte cu Nissan Navara și Renault Alaskan.

”X-Class niciodată nu va avea o versiune AMG!”, a declarat șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, într-un interviu desfășurat în cadrul prezentării modelului GT 4-Door Coupe, transmite publicația Carsales. La fel, se menționează că, Mercedes ar suferi la moment o lipsă de resurse din cauza investițiilor majore în alte proiecte, cum ar fi electrificarea vehiculelor pe care le produce, astfel că nu ar risca să invesească într-un model care ar putea avea o cerere scăzută pe piață.

Dacă excludem versiunea AMG, atunci cel mai potent model rămâne X 350 d 4Matic, care este echipat cu propulsor diesel V6 de 3.0 litri volum, capabil să dezvolte 258 de cai putere și 550 Nm cuplu motor. Cuplat la o cutie automată cu șaăte rapoarte, trenul de propulsie îi oferă pickup-ului posibilitatea de a accelera de la 0-100 km/h în 7.9 secunde, iar viteza maximă să atingă pragul de 205 km/h.

NICIUN COMENTARIU