Într-un timp am zis că suntem prea răi cu oamenii legii și cu inspectorii de patrulare că îi tot criticăm, că fac și ei muncă grea și că ar trebui să fim mai toleranți. Dar cu ”ăștia” ce facem?

Cu siguranță că nu doar eu am fost martorul unor situații în care echipajele de patrulare, pornesc girofarul pentru a trece vreo intersecție și pentru a avea acea acoperire, ca după câțiva metri să îi vezi iar, conducând lejer, fără nici o grabă. Legea spune că semnalul sonor și cel luminos ar trebui puse în funcțiune doar când polițiștii au o urgență, ori probabil unele astfel de abateri trebuiesc calificate drept urgențe.

Să zicem, că nu e o încălcare gravă dacă din banda 1, mașina echipajului INP, virează la dreapta de pe strada Vasile Lupu pe strada Constituției, care permite deplasarea la dreapta doar mașinilor din banda a extremă dreapta (la caz) și doar respectând niste cerințe.

”Ai noștri” au inclus girofarul și au cotit la dreapta, din prima bandă, după care au deconectat girofarul și au continuat liniștit deplasarea. ”Sunt și ei oameni„, știu. Îi iertăm?

Dar acest echipaj? Ce face? Îi blochează pe alții, știind că poți fi amendat pentru asta? Și o fac conștiient! Nu poți spune că nu ai observat mașina de alături, sau că aveai o urgență și ai plecat tu în grabă. De linia marcajului nu mai vorbesc, că cine știe cine a greșit primul și s-au înghesuit toți acolo, dar totuși era oare ok să blochezi mașina unui cetățean de rând?

Care ar fi fost acțiunile polițiștilor dacă cineva proceda la fel, în adresa lor?

În contextul în care în ultima vreme, am auzit despre pasagerii banchetei spate, amendați pentru necuplarea centurii de siguranță (vom scri și despre asta), sau tot mai multe filtre cu echipaje de polițiști care verifică încălcările semnalate de CUMNC și îți scriu procesul verbal pe loc, poate totuși ar trebui să lucrăm un pic și în direcția polițiștilor?!

De fapt omul cu Suzuki a parcat aproape de echipajul MAI 0310 și a ieșit pe portiera pasagerului 😉

Sursa: Alexander Barbov

NICIUN COMENTARIU