Anul 2016 a fost pentru Volvo unul extrem de important. Constructorul suedez de automobile a reuşit să se impună şi mai mult în segmentul SUV-urilor premium, iar modelul S90 cucereşte la rândul lui noi clienţi. Însă succesul companiei pe plan internaţional nu i-a asigurat supremaţia şi la ea acasă, în Suedia!

Astfel că pentru prima oară în istoria companiei, din ultimii 54 de ani, Volvo a pierdut titlul de „cel mai bine vândut automobil în Suedia”. Conform BBC, coroana i-a fost furată de…Volkswagen Golf! Compacta germană a reuşit să îşi mărească influenţa pe piaţa scandinavă obţinând o cotă piaţă de 5.9% din totalul de maşini noi vândute, în timp ce Volvo a acumulat doar 5.7% în sumar cu modele ca V70, S90 şi V90.

O situaţie similară s-a întâmplat şi în anii 1962 când Volvo a fost detronată de Volkswagen cu un alt model compact, celebrul Beetle.

Totuşi, conform unui sondaj, cele mai multe automobile care circulă pe şoselele Suediei sunt de marca Volvo 21.5%, în timp ce Volkswagen are doar 15.7% din acest total, iar o altă statistică interesantă ne arată că cel mai popular model din gama Volvo, în ultimii 20 de ani, este break-ul V70, predecesorul lui V90 de astăzi.

NICIUN COMENTARIU