Cum ar fi să te simți că conduci un bolid de Formula 1, dar care este absolut legal pentru a se deplasa pe drumurile publice. Anume cu acest gând au și proiectat englezii de la BAC modelul Mono.

Vehiculul cu un singur loc are o caroserie din fibră de carbon, șasiu din oțel, motor aspirat, o masă totală de doar 540 de kilograme și este capabilă de performanțe incredibile! Plus la toate, poate fi condusă pe drumurile publice fără ca să ai probleme cu legea.

Pentru prima dată, BAC Mono a fost prezentat opt ani în urmă, acum însă, acesta primește o versiune îmbunătățite botezată Mono R. Producătorul susține că ar fi vorba despre p mașină cu totul regândită, în contextul în care panourile de caroserie au fost modelate de la zero iar designul este și mai agresiv ca până acum.

Garda la sol a bolidului a coborât cu 20 de milimetri în comparație cu primul Mono, lungimea a crescut cu 25 mm, caroseria este confecționată dintr-o combinație de carbon și grafen, șasiul și o serie de componente ale transmisiei din magneziu, evacuarea din titan iar frânele sunt carbon-ceramice.

Folosirea acestor materiale scumpe dar extrem de ușoare înseamnă în primul rând o masă mai mică față de modelul precedent. Suspensia are acum amortizoare reglabile marca Ohlins,iar rezervorul și bateria au fost repoziționare pentru un centru de greutate mai coborât și o manevrabilitate sporită.

Trebul de propulsie la fel nu a rămas ignorat. Pentru început, capacitatea cilindrică a crescut la 2.5 litri, iar specialiștii atelierului Mountune au reușit să stoarcă din motorul aspirat natural 345 de cai putere. Dacă să luăm în considerare masa vehiculului de doar 555 de kilograme, primim un raport putere-greutate impresionant, egal cu 621 CP/tonă.

Performantele noului BAC Mono R sunt la fel de impresionante, exercițiul de accelerare 0-100 de km/h dureaza 2.6 secunde iar viteza maxima atinge pragul de 274 km/h.

Englezii au stabilit un preț de pornire de 190.950 de lire sterline, din păcate pentru cei care își doreau un astfel de exemplar toate cele 30 de unități pregătite pentru producție au fost deja vândute.

NICIUN COMENTARIU