Peste 2.000 de modele Subaru vor fi distruse din cauza unor probleme de sudură a caroseriei!

222

Constructorul Subaru a descoperit o serie de probleme de sudură la mai multe modele noi pe care le-a asamblat și a decis să le distrugă decât să le repare, întrucât problemele pot duce la accidente și prezintă risc sporit pentru pasageri, scrie Drive Tribe.

Mai exact, probleme depistate privesc sedanul Legacy și SUV-ul Outback. Subaru anunță că unul dintre furnizorii săi nu a curățat corespunzător una dintre mașinile sale, iar anumite suduri ale unor componente nu au fost efectuate conform standardelor. Este vorba despre componentele metalice care despart zona motorului de cabină.

Subaru a depistat problemă la o săptămână de la apariţia ei, iar asta înseamnă că majoritatea maşinilor produse încă nu au ajuns la clienţi. Doar 20 de exemplare au fost livrate, din totalul modelelor afectate: 142 de unități Legacy şi 1.965 Outback.

Proprietarilor li se vor oferi două opţiuni: răscumpărarea maşinii de către Subau sau înlocuirea ei.

Operaţiunile de buy-back sunt rare, dar nu excepţionale. În scandalul Dieselgate, Volkswagen s-a oferit să răscumpere mii de maşini, iar Subaru a mai efectuat această operaţiune cu SUV-ul Ascent, care la fel avea o problemă cu sudurile.

NICIUN COMENTARIU