Peugeot prezintă rivalul lui Toyota Hilux! Francezii spun că noul model este cel mai spațios din segment

414

O veste cu totul neașteptată vine din partea constructorului francez Peugeot. Producătorul a lansat modelul Landtrek pentru a evolua în segmentul vehiculelor comerciale. Noul pick-up urmează să concureze cu Toyota Hilux, Ford Ranger și Volkswagen Amarok.

Landtrek se va comercializa în două variante: cu două și patru portiere ale cabinei. În primul caz, lungimea modelului va fi de 5.390 mm, al doilea pickup va fi un pic mai scurt – 5.330 mm. Aparent, prima variantă va fi pregătită pentru uz comercial, astfel că oficialii declară că în benă vor putea fi transportate trei europalete datorită dimensiunii platformei 2.430/1.600/500 de milimetri.

Lungimea benei pick-up-ului cu cabină dublă este redusă la 1.630 mm. În această ordine de idei, vehiculul va putea trasporta doar două europalete, însă numărul de pasageri ajunge la șase persoane.

Capacitatea de încărcare a modelului Landtrek ajunge la 1.2 tone, totodată acesta este capabil să tracteze o remorcă de până la 3 tone.

Interiorul pick-up-ului, după cum se poate observa, folosește elemente preluate de la modelele 3008 și 508. Sistemul multimedia va fi proiectat pe un display de 10 inch, iar instrumetarul digital de bord primește un ecran de 7 inch. La fel, modelul oferă un sistem de climatizare bi-zonal, de la 1 la 4 camere exterioare, dar și mai multe spații de depozitare, volumul total al cărora atinge 27 de litri.

Gama de motorizări a noului Landtrek este alcătuită din două propulsoare. Pentru iubitorii de motoare diesel, constructorul francez a pregătit o unitate de 1.9 litri volum, care dezvoltă 190 CP și 350 Nm. Cei care apreciază motoarele silențioase pe benzină, vor putea alege un propulsor de 2.4 litri volum de 210 CP și 320 Nm. Ambele motorizări pot fi comandate cu o cutie automată sau manuală cu șase rapoarte și, un sistem de tracțiune integrală care folosește un diferențial autoblocant.

NICIUN COMENTARIU