În urmă cu vreo douăzeci de ani, Departamentul de Poliție din Seal Beach, California a primit un Saleen Mustanf SB/S în calitate de mașină de patrulă. Iată că în 2018, istoria se repetă, iar Saleen a pregătit un nou Mustang pentru cei din SBPD.

Numit Saleen S302 Black Label Mustang, sportiva are la bază modelul Ford Mustang GT. Ateleriul de tuning nu s-a jucat cu bani mărunţi, astfel că sub capotă stă V8-ul de 5.0 litri şi nu vreun Ecoboost de 2.3. Însă cum motorul pe benzină aspirat natural este „prea puţin” pentru un o maşină de patrulă, cei de la Saleen i-au anexat un supercharger.

Compresorul mecanic a venit la rândul lui cu injectoare mai productive, o nouă admisie dar şi un sistem de evacuare diferit de cel de uzină, care să permită evacuarea gazelor arse fără restricţii şi totodată să facă auzită clar prezenţa lui S302.

Sub capotă acum se înghesuie nu mai puţin de 737 cai putere iar cuplul motor ajunge să măsoară 813 Newtonmetri. Pentru că puterea trebuie ţinută sub control, Saleen a adăugat frâne mult mai puternice, o suspensie mai rigidă, anvelope Continental ContiSportContact pe jante de 20” și un body-kit ceva mai agresiv.

NICIUN COMENTARIU