Porsche a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute o serie de informații care vizează lansarea  primului model electric de serie din istoria mărcii. Astfel, germanii au stabilit și un nume oficial sub care va fi comercializat modelul, Porsche Taycan.

Potrivit constructorului de la Stuttgart, numele are o proveniență orientală și, în traducere aproximativă, înseamnă „un cal tânăr, plin de viață”. Numele face referire directă la calul surprins în timpul unui salt care este prezent pe emblema Porsche începând cu anul 1952.

„Noua noastră mașină sport electrică este puternică și fiabilă. Este un vehicul capabil să acopere în mod constant distanțe lungi și care simbolizează ideea de libertate”, a declarat Oliver Blume, președintele Consiliului Executiv al companiei Porsche.

Taycan, va fi astfel versiunea de serie a conceptului prezentat mai devreme Porsche Mission E, iar datele tehnice ale acestuia se vor păstra în cea mai mare parte. Astfel, versiunea de serie se va echipa cu două motoare electrice care vor genera o putere totală de 440 kW, sau circa 600 de cai putere, fapt ce îi va permite mașinii să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde și să atingă 200 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Porsche a confirmat anterior că modelul va fi disponibil în mai multe versiuni de putere, iar varianta de bază ar urma să aibă un preț de start de circa 80.000 de dolari. Porsche susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta fiind calculată pe baza vechiului standard NEDC, asta înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 și 400 de kilometri.

Pentru producția noului Taycan, cei de la Porsche construiesc o zonă de asamblare specială la uzina de la Zuffenhausen și va angaja încă 1.200 de muncitori. Investiția totală în dezvoltarea lui Taycan și a viitoarelor sale versiuni este de circa 500 de milioane de euro, la care se adaugă încă un miliard de euro pentru electrificarea gamei de modele tradiționale. În total, Porsche va investi 6 miliarde de euro în electrificarea gamei sale de modele până în anul 2022.

NICIUN COMENTARIU