Porsche Taycan pus la încercare într-un test de anduranță! EV-ul de performanță a parcurs 3.425 de kilometri în 24 de ore

106

Campania de promovare a primului model pur electric Porsche din istorie continuă! De această dată nemții au pus la încercare modelul Taycan într-un test de anduranță, unde EV-ul a parcurs 3.425 de kilometri în doar 24 de ore!

Evenimentul a avut loc pe circuitul de mare viteză Nardo din Italia și a fost organizat cu scopul de a scoate în evidență fiabilitatea noului vehicul electric chiar și atunci când este rulat intensiv.

Testul s-a desfășurat fără întreruperi, cu excepția pauzelor pentru alimentarea bateriei și a schimbului de piloți, în contextul în care la test au participat prin rotație șase piloți Porsche.

Pe lângă distanța parcursă, în cadrul testului au fost bifate și alte câteva provocări majore precum: viteza medie de deplasare a lui Taycan a variat între 195 și 215 km/h, în timp ce temperatura ambientală a atins un maxim de 42 de grade Celsius, iar temepratura pistei a ajuns la un moment dat la 54 de grade Celsius.

„Taycan s-a descurcat fără probleme în acest test de anduranță. Rezultatele obținute scot în evidență avantajele tehologiei de 800 de volți și nivelul de maturitate al acesteia. Înainte de a lansa modelul pe piață, acesta va fi testat în diferite colțuri ale lumii și va parcurge peste 6 milioane de kilometri!”, a declarat Stefan Weckbach, vice-președintele liniei de producție Taycan.

Conform unor informații apărute mai devreme, versiunea de serie a lui Porsche Taycan va fi prezentată pe 4 septembrie! Vehiculul electric de performanță va fi echipat cu două motoare electrice care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va depăși 250 km/h.

Versiunea de top va avea o autonomie de circa 500 de kilometri, calculată conform vechiului standard NEDC.

NICIUN COMENTARIU