Prezentare Michelin Alpin 4

La data de 5 martie la Kiev, Ucraina, producătorul francez de pneuri Michelin a prezentat un model nou, denumit Alpin 4. Acesta este destinat în exclusivitate pieţii Europei de est şi centrale, unde predomină iernile blânde şi cu puţină zăpadă, circulându-se mai mult pe asfalt.

Este dovedit: când temperatura scade sub 7°C, numai anvelopele de iarnă pot asigura o performanţă optimă pe şoselele umede, acoperite cu zăpadă sau gheaţă. Din aceste considerente, Michelin lansează un model nou de anvelope de iarnă, MICHELIN Alpin 4, destinat berlinelor din gama mică, medie şi de vârf.
Prezentarea a avut loc pe circuitul de viteză Ceaika. Prima parte a testelor a fost petrecută pe un traseu de carting acoperit cu gheaţă, zăpadă dar şi asfalt uscat.    A doua parte a decurs pe circuitul mic, pe asfalt ud şi uscat.

Siguranţa, performanţa rutieră şi durata mai lungă de viaţă a anvelopei au fost cele trei preocupări prioritare în realizarea anvelopelor de iarnă MICHELIN Alpin 4. Pentru a îndeplini aceste specificaţii, MICHELIN a dezvoltat soluţii tehnologice inovative care asigură performanţe bune pe carosabilul rece, indiferent dacă acesta este umed, uscat, acoperit cu gheaţă sau zăpadă.

Amestecul de cauciuc denumit Helio Compound utilizat la fabricarea acestor modele, conţine ulei de floarea soarelui şi îmbunătăţeşte performanţele anvelopelor pe suprafeţele umede, optimizând, în acelaşi timp, manevrarea pe şoselele acoperite cu zăpadă. Modelul MICHELIN Alpin4 integrează, de asemenea, tehnologia StabiliGrip, care combină lamelele bidirecţionale de mare densitate, pentru o mai bună tracţiune pe zăpadă, cu un profil cu geometrie variabilă elaborat de inginerii din Centrul Tehnologic MICHELIN, pentru asigurarea unei stabilităţi ridicate la viteze mari.

Noul model de anvelope oferă avantaje considerabile — contribuie la reducerea distanţelor de frânare pe şoselele cu aderenţă scăzută, asigură o manevrare bună pe suprafeţele umede sau acoperite cu zăpadă şi permit conducătorilor auto să utilizeze în siguranţă puterea autovehiculelor performante. Altă calitate foarte importantă a noilor pneuri franceze prezintă o durată prelungită de viaţă. Astfel, daca în medie un set de pneuri de iarnă poate fi utilizat maxim 3 ani, noul Alpin 4 aduce în plus încă un sezon, fiind în stare să asigure performanţe înalte timp de patru ierni.
Preţurile încă nu au fost anunţate, ele vor deveni cunoscute mai aproape de intrarea pe piaţă al noilor pneuri. Dar producătorii promit ca acestea să nu fie cu mult mai mari decât cele ale generaţiei trecute.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ