Prima clonă a modelului Saab 9-3 ar putea debuta în curând în Turcia!

26

Un înalt demnitar de stat din Turcia, pe nume Fikri Isik, a dezvăluit jurnaliştilor faptul că ţara sa a procurat drepturile de autor asupra modelului Saab 9-3! Potrivit colegilor de la wcf.com, o companie individuală va produce un nou model de automobil pe baza modelului defunct Saab 9-3.

Turcii vor avea acum propria versiune a lui Saab 9-3, însă cu mici ajustări pe partea aspectului exterior, mai cu seamă în partea frontală a maşinii, inspirată de Cadillac.

CEO-ul SAAB, Mattias Bergman a confirmat presupunerile şi acordul de parteneriat între cele două părţi. Înţelegerea a fost semnată încă în luna mai a anului 2015, iar în viitorul apropiat, inginerii SAAB şi cei de la Ministerul de Ştiinţe şi Cercetări Tehnologice din Turcia, vor derula noul proiect.

Deocamdată nu se cunoaşte dacă turcii vor acest automobil doar pentru piaţa internă sau dacă noul brand va fi accesibil pe întreg continentul european. Cert este că marii producătorii de maşini ar putea avea acum un rival destoinic, care îi va reprezenta pe turci nu doar în segmentul low-cost dar şi, de ce nu, în segmentul premium!

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ