Prima imagine cu motorul predecesorului Ferrari Enzo

Sub caroseria din fibră de carbon se va ascunde un motor V12 de 7.3 litri, derivat din actualul propulsor de 6.3 litri, regăsit pe modelele Ferrari FF şi F12 Berlinetta. Unitatea va putea genera 800 de cai putere, la care se vor adăuga alţi 120, furnizaţi de un sistem similar celui de tip KERS, folosit în Formula 1.

Sistemul adaptat pentru a putea funcţiona împreună cu transmisia automată cu dublu ambreiaj, va include două motoare electrice, dintre care unul, secundar, va fi destinat alimentării sistemelor auxiliare ale supercarului. Celălalt motor electric va putea livra constant şi imediat puterea pentru a ajuta unitatea convenţională. Ambele propulsoare vor fi asistate de o baterie litiu-ion, cu o capacitate mare de stocare şi o amplasare inteligentă, care să nu dezechilibreze raportarea masei totale pe ambele axe.

La Salonul Auto de la Paris, compania Ferrari a mai prezentat un element al viitorului urmaş al lui Enzo – structura din fibră de carbon a supercarului, cu o rigiditate torsională mai mare cu 27%.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ