Vești îmbucurătoare de la Primăria Chișinăului! Autoritățile municipale anunță startul lucrărilor de reparație a drumurilor din capitală. Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, în acest an, sunt prevăzute peste 90 de milioane de lei doar pentru reparația drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere. Lucrările vor demara în data de 20 martie!

În prima etapă vor fi frezate și plombate cu asfalt fierbinte porțiunile care se află într-o stare deplorabilă. Codreanu a mai anunţat că, începând cu luna iunie, va începe reparația capitală a 11 străzi. Este vorba de străzile Petru Rareş, Ialoveni, Studenţilor, Scutari, Constantin Vârnav, Eugen Coca, Nicolai Zelinski, Visarion Belinski, Socoleni, precum şi bulevardele Traian şi Renaşterii.

Bugetul pentru reparaţia acestor artere este de 36 de milioane de lei. De asemenea, Codreanu a anunţat că pentru reparaţia străzilor secundare vor fi contractate firme private, pentru aceste lucrări fiind prevăute 20 de milioane de lei. Alte 18 milioane de lei vor merge la reparația drumurilor din suburbia.

Primarul interimar a mai anunţat că, din mai, va începe şi aplicarea marcajului rutier. Pentru asta fiind prevăzute peste 5,4 miloane de lei.

De asemenea, în acest an vor fi amenajate până la 2500 de locuri noi de parcare.

Prioritar împreună cu poliţia au fost identificate  cele mai stricate porţiuni de drum unde se va interveni de către Exdrupo, bugetul pentru lucrările de primăvară constituie 20 de milioane de lei, pe străzile secundare vom contracta agenţi economici.

Ce înseamnă ucrări de primăvară, asta nu însemană câte o căldare de asfalt în gaură, dar frezarea porţiunii şi asfaltarea ei.

În jur de 60 de mii de m2 sunt prevăzuţi pentru lucrările de primăvară, noi începem în jur de 20 martie şi vor dura circa o lună şi jumătate două luni lucrările de primăvară.

NICIUN COMENTARIU