Primăria municipiului Chișinău, informează că urmează să dea startul lucrărilor de marcare a drumurilor din capitală! După ce licitația pentru cumpărarea vopselei pentru marcajele rutiere a fost contestată, municipalitatea a identificat un agent economic de la care a cumpărat lotul de aproape 80 de tone de vopsea.

Potrivit șefului „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu, aceasta va ajunge într-o săptămână la întreprindere, iar lucrările vor începe de la mijlocul lunii mai, deși acestea urmau să aibă loc încă în martie. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei operative la primărie.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut ca vopseaua să fie verificată minuțios, iar în caz că aceasta nu va fi rezistentă, așa cum este promis, responsabilii vor plăti cu funcțiile.

„Eu am cerut și anterior să nu cumpărați vopsea de unghii pentru aplicarea marcajului. Vreau să faceți teste de laborator, așa încât să nu fie vopseaua cu termenul expirat sau ținută în condiții neadecvate la păstrare și să fie spălată la prima ploaie. O să răspundeți cu funcțiile pentru calitatea vopselei care va fi aplicată”, a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Potrivit „Exdrupo”, lucrările de aplicare a marcajelor rutiere vor dura aproape două luni. Totodată, la sfârșitul verii, în zonele unde traficul este mai intens, acestea vor fi reînnoite.

„Vom începe cu marcajul transversal, trecerile de pietoni, după care vom continua cu longitudinal. Trecerile de pietoni care nu sunt dirijate de semafoare pietonale și cu risc sporit de accidente, vor fi marcate în culorile alb-roșu”, a zis Marcel Zastînceanu, șeful “Exdrupo”.

Anul trecut, pentru marcajele rutiere au fost cumpărate 20 de tone de vopsea. În acest an, pentru lucrările de marcaj, din bugetul municipal au fost alocate peste cinci milioane de lei.

NICIUN COMENTARIU