Primele imagini cu BMW Seria 8 Gran Coupe! Rivalul lui Mercedes-Benz CLS și Audi A7 va debuta în luna iunie

296

BMW a confirmat la începutul lunii mai prin intermediul unui teaser că va lansa în curând un nou model care se va alătura versiunilor coupe și cabrio ale lui Seria 8. Acesta va primi numele Seria 8 Gran Coupe, iar germanii au publicat ulterior și un teaser video.

Totuși, misterul cu privire la formele exacte ale noului model au fost risipite în această săptămână după ce pe forumul german Bimmerpost au apărut câteva imagini cu BMW Seria 8 Gran Coupe.

Fotografiile publicate confirmă că designul exterior este preluat practic integral de la versiunea coupe a lui Seria 8, iar principala diferență este că Seria 8 Gran Coupe va crește considerabil în dimensiuni pentru a putea acomoda patru pasageri.

De asemenea, gama de motorizări va fi preluată de la actuala gamă Seria 8. Astfel, clienții vor avea de ales din două unități pe benzină: de3.0 litri volum cu 340 CP și V8 de 4.4 litri volum cu 530 CP sau un propulsor diesel cu capacitatea de 3.0 litri care generează 320 CP.

Cel mai probabil, BMW Seria 8 Gran Coupe va fi prezentat oficial în cadrul evenimentului #NEXTGen care va avea loc la Munchen în perioada 25-27 iunie, înainte ca publicul larg să îl admire la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie și, ulterior, și în showroom-uri.

Seria 8 Gran Coupe înlocuiește practic Seria 6 Gran Coupe și îi va avea ca rivali direcți pe Mercedes-Benz CLS și Audi A7.

NICIUN COMENTARIU