Primele imagini cu noua Toyota Prius C

38

Primele imagini cu noua Toyota Prius C

Al treilea model care poartă numele Prius a fost prefigurat deja de un concept, dar, înaintea lansării oficiale a modelului de serie, un user japonez a reuşit să pună mâna pe fotografiile oficiale. Iată, aşadar, noua Toyota Prius C!

Despre Toyota Prius nu mai are sens să dăm detalii, deoarece a ajuns deja la a treia generaţie şi şi-a căpătat renumele de cea mai cunoscută şi vândută maşină hibrid din lume. Eventual putem menţiona că recent a fost lansată în producţia de serie versiunea Prius plug-in.

Pentru japonezi, însă, Prius este mai mult decât un model. Este deja un adevărat sub-brand , la începutul anului, cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011, fiind lansat al doilea model cu această denumire, monovolumul compact Toyota Prius V . Alături de care, la acelaşi salon auto american, a fost prezentat şi conceptul Toyota Prius C.

O maşină care era clar că prefigurează un „Prius mai compact”, model pe care Toyota îl ţinea ascuns de ochii publicului. Până acum, deoarece userul „ryuji” a pus pe internet o serie de imagini scanate dintr-o broşură oficială a noii Toyota Prius C, probabil spre stupefacţia oficialilor Toyota (nu pare să fie vorba despre vreo strategie de marketing inedită…).

Iată că modelul de serie Prius C vine cu o mare surpriză: este foarte diferit de concept şi, în plus, are un aspect reuşit pentru o maşină de clasă mică. Prin urmare, vorbim de un rival direct al lui Honda Jazz Hybrid, singura necunoscută rămânând, deocamdată, preţul.

Conform datelor din broşură, Toyota Prius C are o lungime de 3.995 mm, o lăţime de 1.695 mm şi o înălţime de 1.445 mm (Honda Jazz Hybrid: 3.900 x 1.695 x 1.525 mm). Ampatamentul se cifrează la 2.550 mm, la acelaşi nivel cu Jazz Hybrid (2.500 mm), ba chiar şi cu noua Toyota Yaris (2.510 mm).

La nivelul sistemului de propulsie hibridă, vorbim de un motor pe benzină de 1,4 litri, 74 CP şi 111 Nm, asociat cu un motor electric de 44 kW (61 CP) şi 169 Nm, puterea totală, în regim combinat, fiind de 100 CP. Transmiterea puterii la roţi se face printr-o cutie automată CVT.

Conform standardelor japoneze JC08 de măsurare a consumului, noua Toyota Prius C promite un consum mediu de 35,4 km/litru, adică 2,8 litri/100 km. Totuşi, trebuie reţinut că vorbim de standarde total diferite de cele europene sau americane, dar un lucru e sigur: Prius C va fi mai economică decât Prius, dar şi mai ieftină.

Mai multe urmează să aflăm până la finalul acestui an, deoarece premiera mondială a noului model Toyota Prius C se va consuma la Salonul Auto Tokyo 2011, care va avea loc în decembrie, ulterior urmând a fi prezentată şi la Detroit 2012, în ianuarie. Prin urmare, aşteptăm cu nerăbdare versiunea pentru Europa laGeneva 2012.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ