Primul model electric Saab va fi lansat peste 18 luni

23

Primul model electric Saab va fi lansat peste 18 luni

La numai câteva zile după ce a intrat în posesia bunurilor Saab şi a primit dreptul de a utiliza numele companiei suedeze alături de platforma Phoenix, NEVS a dezvăluit primele planuri pe care le are pentru viitorul apropiat.

Chinezii au angajat deja 75 de oameni pentru departamentul tehnic şi urmează să continue recrutările pentru departamentul de producţie al uzinei de la Trollhattan, care potrivit oficialilor NEVS se află într-o stare prielnică de funcţionare. Scopul final este lansarea primului model electric într-un termen de cel mult 18 luni, până în luna martie a anului 2014, acesta urmând să fie bazat pe platforma automobilului Saab 9-3.

„Din moment ce dezvoltăm vehicule electrice, va mai trece aproximativ un an şi jumătate până când vom lansa primul vehicul electric. Am făcut recrutări în departamentul tehnic şi, imediat ce începem producţia, vom completa personalul pentru departamentul de producţie”, a declarat un purtător de cuvânt de la NEVS.

Viitorul model electric pregătit de NEVS va fi comercializat la nivel global, însă pentru început compania îşi va concentra atenţia spre piaţa din China, deoarece aceasta este ţara unde s-a investit cel mai mult în infrastructura dedicată vehiculelor electrice.

Unica problemă pentru NEVS este elaborarea unei noi sigle, în condiţiile în care chinezii nu au obţinut dreptul de a utiliza logo-ul grifonului roşu pe fond albastru aflat în proprietatea producătorului de camioane Scania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ