Primul off-roader full electric din lume, Bollinger B1, s-a vândut deja în 10.000 de exemplare

164

Deşi nu este produs în serie, proiectul celor de la Bollinger, a atins numărul de 10.000 de comenzi. SUV-ul numit B1 este 100% electric şi a debutat în urmă cu numai câteva luni în cadrul unui eveniment privat, însă a reuşit într-un timp extrem de scurt să convingă mai mulţi clienţi.

Debutul lui Bollinger B1 va putea fi urmărit şi la SEMA Show, la sfârşitul lunii octombrie. „Primul vehicul electric din lume cu tracţiune integrală şi capacităţi sporite în off-road” va fi prezentat în două versiuni de echipare, cu baterii de 60 kWh şi 100 kWh. Acestea îi vor asigura o autonomie de mers între 100 şi 200 de mile, adică între 160 şi 320 de kilometri.

Bateriile alimentează un singur motor electric, capabil să genereze în jur de 360 cai putere şi suficient de mulţi Nm care să propulseze SUV-ul de la zero la 60 mile (96 kmh) în doar 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă atinsă este de 204 km/h. Deloc rău, pentru un automobil care este vizibil certat cu aerodinamica.

Designul pătrăţos al acestuia însă nu i-a speriat pe nimeni, ba dincontra a fost unul dintre principalele motive pentru care clienţii companiei au ales să îşi reducă economiile din conturile bancare.

NICIUN COMENTARIU