Primul vehicul construit de Ferdinant Porsche este gata să fie scos la licitație! Modelul construit în anul 1939 este unic la nivel mondial. Casa de licitații se așteaptă să obțină între 14 și 20 de milioane de dolari, în urma vânzării automobilului exclusiv.

Mașina cu pricina este cu 10 ani mai bătrână decât primul autoturism care a purtat sigla brandului Porche se prezintă într-o stare satisfăcătoare pentru anii ei, iar majoritatea pieselor instalate pe vehicul sunt originale!

La vremea respectivă, au fost construite trei astfel de mașini, dar din păcate, despre existența sau soarta celorlalte unități nu mai există nici o informație la moment.

„Mașina este cunoscută drept Porsche Type 64 și a fost construită în atelierul lui Porsche din Stuttgart în perioada anilor 1939 – 1940. Trebuia să participe la raliul Berlin – Roma, care nu a mai avut loc din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial”, spune Andy Prill, patronul firmei Prill Porsche Classics, un mare pasionat și specialist în istoria și mașinile Porsche.

Într-un final, după ce a servit drept mașină de familie lui Ferdinand Porsche, automobilul a ajus pe pistă, aflându-se în posesia pilotului austriac Otto Mathe, care a participat la o serie de raliuri.

„Porsche a devenit un succes uriaș în cursele auto și se menține în top până în ziua de astăzi. Așa că e o adevărată oportunitate sa achiziționezi unul dintre primele autoturisme construite după designul propriu, în propria fabrica”, adauga Prill.

„E destul de ușor de condus și e foarte distractiv. Nu viteza e cel mai important lucru pe care-l experimentezi, nu e nici accelerația, este pur și simplu întreaga atmosfera de care ai parte doar stând în mașină. Stai pe scaunele lui Ferdinand și Ferry Porsche, ceea ce e special în sine”, puncteaza Marcus Gorig, specialist în autovehicule.

În cazul în care doriți sa o vedeți, mașina este expusă în aceste zile la Londra și urmează să fie scoasă la licitație în luna septembrie, în California.

NICIUN COMENTARIU