Compania BMW a divulgat parțial detaliile despre vehiculul electric autonom iNEXT, debutul căruia este programat pentru anul 2021. Potrivit unuia dintre top-managerii constructorului bavarez, acesta va fi un crossover. În gama de modele BMW, EV-ul se va clasa cu o treaptă mai sus ca modelul iX3, informează Automotive News.

Conform informațiilor preliminare, BMW iNEXT va întruni trei tehnologii importante, care la moment sunt dezvoltate de producătorul din Munchen. Așa dar automobilul va fi conectat permanent la rețeaua de internet, va fi echipat cu un sistem performant de conducere autonomă și un nou sistem electric de propulsie.

iNEXT va deveni al doilea model în gama vehiculelor electrice de a cincea generație marca BMW, primul fiind crossoverul X3 în varianta sa full electrică. În total, în cadrul planului strategic de dezvoltare până în anul 2025 producătorul german va lansa 25 de modele noi, printre care și 12 vehicule electrice.

EV-urile de top marca BMW, urmează să fie echipate cu până la trei motoare electrice, unul pe puntea față și două pe axa spate, fiecare dintre care livrează câte 272 de cai putere. Puterea sumară a trenului de propulsie va depăși 800 de cai putere.

NICIUN COMENTARIU