Primul vehicul electric produs în Belarus va fi comparat cu Tesla Model S!

1189

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a promis să vină la prezentarea noului vehicul electric dezvoltat de belaruși, cu propria sa Tesla Model S. Potrivit agenției de stat Belt, modelele vor fi plasate alături pentru o comparație vizuală și tehnică.

Ordinul privind dezvoltarea modelului electric, a fost semnat de Lukașenko încă în anul 2018. Recent, în cadrul întrevederii președintelui cu oamenii de știință, ultimii au declarat că sunt gata să demonstreze modelul electric și alte tehnologii dezvoltate de ei. Șeful statului le-a spus că va vizita neapărat prezentarea, menționând că va veni la eveniment cu EV-ul său personal Tesla Model S.

Despre prima mașină electrică din Belarus se știe că, este construită pe baza unuia dintre modelele fabricate de producătorul „Belji”, iar toate agregatele mașinii, de la motor la sistemele de bază, sunt dezvoltate exclusiv de specialiștii din Belarus. La etapa de inișiere a proiectului s-a raportat că modelul electric va fi capabil să ofere o autonomie de 100 de kilometri, iar o alimentare completă va dura aproximativ trei ore.

NICIUN COMENTARIU