Profitul celor de la Daimler a scăzut cu 60%! Principalul motiv sunt costurile mari pentru dezvoltarea mașinilor electrice și hybrid

410

Daimler a publicat raportul financiar pentru anul 2019. Din document rezultă că profitul net al producătorului a fost de 2.7 miliarde de euro, adică în scădere cu 60% față de 2018 și cel mai rău rezultat din ultimii 10 ani! În același timp, veniturile declarate sunt de 172.7 miliarde de euro, în creștere cu trei la sută față de anul 2018.

Scăderea bruscă a profitului a fost posibilă din cauza mai multor factori. În primul rând, Daimler investește foarte mult în electrificarea modelelor existente, care trebuie să respecte standardele europene stricte de mediu, precum și în dezvoltarea vehiculele electrice. În al doilea rând, în 2019 producătorul auto a fost amendat cu 4 miliarde de euro într-un scandal care implica motoarele diesel.

În ceea ce privește marca Mercedes-Benz, care este deținută de Daimler, în 2019 aceasta a devenit lider în vânzările de mașini premium. În 12 luni, 2.34 milioane de mașini noi au fost livrate în întreaga lume, în creștere cu 1.9% față de anul 2018. Pentru contructorul german, acesta este al nouălea an consecutiv în care înregistrează o dinamică sporită.

NICIUN COMENTARIU