Patru constructori cu renume din industria auto, au anunțat recent că lucrează la un proiect extrem de ambițios prin care își propun să ofere un plus de siguranță rutieră pentru modelele pe care le produc.

Mai exact, este vorba despre BMW, Mercedes-Benz, Volvo și Ford, cărora pe parcurs li se vor alătura și doi furnizori de sisteme de navigație.

Proiectul inițiat, își propune ca modelele asamblate de cei patru constructori să utilizeze în comun informațiile parvenite de la șoferi atunci când aceștia se află în trafic. Mașinile celor patru branduri ar urma să comunice între ele prin internet, pentru a furniza informații în timp real despre condițiile din trafic.

Agregatorul este gestionat de furnizorii de sisteme de navigație Here și TomTom. Astfel, mesajele de avertizare pe care le vor putea recepționa șoferii, în cazul în care se află în imediată apropiere de o zonă cu dificultăți, va urma să apară instant pe ecranele sistemelor de infotainment.

Deocamdată vorbim despre un proiect pilot, drept pentru care fiecare producător a ales anumite informații pe care le va transmite agregatorului prin internet.

Așadar, pe baza unor sisteme pe care șoferii vor avea sarcina să le activeze manual, modelele Volvo, Mercedes-Benz, BMW și Ford, vor transmite pe internet o serie de informații importante cu privire la condițiile de trafic, în timp real.

După care, toate aceste date vor fi stocate într-un cloud a unui agregator care are rolul de a alcătui un mesaj de avertizare. În cele din urmă, acest mesaj va fi expediat tot prin intermediul internetului către mașinile celor patru constructori.

Spre exemplu, dacă într-o anumită zonă a avut loc un accident iar traficul se intensifică, mașinile care se află în imediată apropiere vor primi în timp real un astfel de mesaj de avertizare.

NICIUN COMENTARIU