Prototipul primului BMW Seria 1 Sedan a fost surprins în China!

76

Nu a trecut prea mult timp de la prezentarea conceptului BMW Compact Sedan, că prototipul acestuia a şi fost surprins deja  pe drumurile publice din China. Din câte puteţi vedea maşina este bine camuflată, semn că testele abia au început iar până a vedea versiunea de serie a compactei va trebui să aşteptăm cel puţin un an. Am mari dubii că BMW va reuşi să o prezinte la Salonul Auto de la Geneva programat în primăvara anului viitor.

Motivul pentru care noul model a fost văzut în China şi nu în Europa poate fi explicat prin faptul că maşina va fi asamblată la una dintre uzinele partenere Brilliance-BMW, prin urmare, există „riscul” ca publicul chinez să fie cel care va avea prioritate în achiziţionarea compactei.

Din ce cunoaştem până acum, noul BMW Seria 1 Sedan va fi construit pe o platformă bine cunoscută deja UKL2, astfel că şi gama de propulsoare va fi comună cu cea a modelelor Seria 1, X1, sau Seria 2 Active Tourer, ca să nu mai zic de MINI. Aici vor fi incluse motoarele cu trei şi patru cilindri, atât pe benzină cât şi pe motorină, al căror volum este cuprins între 1.5 şi 2.0 litri.

BMW-1-Series-Sedan-2

Iar dacă vă întrebaţi la ce bun BMW ar mai lansa un model nou, aflaţi că bavarezii tind să concureze la orice nivel cu rivalii săi de la Mercedes-Benz şi Audi, astfel că Seria 1 Sedan ţinteşte în modelele A3 şi CLA. Cu atât mai mult că tracţiunea pe puntea faţă va fi oferită standard, iar opţional va fi disponibl sistemul xDrive.

Pe partea designului BMW Seria 1 Sedan va încerca să păstreze formele conceptului prezentat anterior, însă rămâne de văzut în ce proporţii va fi respectat acest lucru.

BMW-Compact-Sedan-Concept-1

BMW-Compact-Sedan-Concept-2

BMW-Compact-Sedan-Concept-4

sursa: carscoops via bmwpower.md 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ