PSA Peugeot Citroen a stabilit un nou record pentru automobilele autonome!

36

Constructorii francezi de automobile, Peugeot şi Citroen, reuniţi în grupul PSA, au reuşit să doboare un nou record în materie de automobile autonome! Aceştia au încheiat cu succes un maraton de 580 de km parcurşi cu o maşină complet autonomă!

Prototipul companiei a pornit din oraşul Paris şi a ţinut calea până la Bordeaux, deplasându-se pe autostradă în regim autonom 100%, fără implicarea şoferului. Acest lucru înseamnă că maşina a frânat, a accelerat şi a depăşit ori de câte ori a fost nevoie, respectând întocmai regulamentul circulaţiei rutiere şi limitele locale.

Astfel că grupul PSA se impune din nou după ce anterior, în luna lui iulie 2015 a obţinut autorizaţiile necesare pentru 15 astfel de automobile, care să poată circula nestingherit pe drumurile publice în 2016. Tehnologiile dezvoltate pe noul prototip vor fi treptat implementate şi pe automobilele de serie, iar în scurt timp se va putea trece la maşinile complet autonome.

Iată că viitorul maşinilor „independente” nu mai este chiar atât de îndepărtat, iar ceea ce odată putea fi văzut doar în filmele science-fiction, va deveni o rutină în scurt timp.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ