Qoros 3 Hatch este al doilea model al brandului – o compactă cu cinci uşi de talia lui VW Golf

28

Qoros, brandul asiatic care îşi propune să schimbe mentalitatea europeană privind fiabilitatea şi fragilitatea produselor auto chinezeşti, a prezentat astăzi primele imagini cu modelul 3 Hatch care, după cum o spune şi numele, va fi un derivat de caroserie al actualului 3 Sedan.

Compacta cu cinci uşi se inspiră din fratele său în trei volume, fiind dezvoltat pe aceeaşi platformă modulară. Qoros 3 Hatch vine cu o lungime mai mică cu 177 de mm, însă păstrează acelaşi ampatament, lăţime şi înălţime. Designul general se modifică în partea posterioară, unde avem un ultim rând de montanţi diferit, un hayon şi blocuri optice redesenate. La nivel frontal Qoros oferă o grilă şi un spoiler uşor revizuite, precum şi noi proiectoare de ceaţă.

Interiorul păstrează designul fratelui sedan, însă poate permite noi combinaţii de materiale şi culori pentru tapiţerie. Qoros 3 Hatch va fi echipat în standard cu ecranul tactil de 8 inch, care deserveşte funcţiile sistemului multimedia Qoros MMH. Volkswagen, considerat de chinezi unul dintre rivali, oferă un ecran tactil de 8 inch pentru actualul Golf doar în lista de opţionale. Tehnologia asiaticilor permite servicii de conectivitate 3G, monitorizarea vehiculului, acces la reţelele sociale şi navigaţie.

Propulsia nu iese în evidență și este asigurată de acelaşi motor pe benzină de 1.6 litri întâlnit şi pe 3 Sedan. Unitatea vine alături de o cutie manuală cu şase rapoarte sau una automată cu dublu-ambreiaj. Porducția noului Qoros 3 Hatch, premiera căruia este programată pentru Salonul Auto de la Geneva din acest an, va fi asigurată de aceeaşi uzină din Changshu, China, pe linia de asamblare care dă naştere deja modelului Qoros 3 Sedan.

Qoros 3 Hatch1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ