FCA, Fiat Chrysler Automobiles tocmai și-a testat două automobile din gamă într-o serie de crash teste la EuroNCAP. Ambele s-au comportat dezastruos…

Jeep Wrangler, unul dintre cele mai îndrăgite off-roadere de serie din SUA, dar și din toată lumea, alături de Fiat Panda, o compactă de oraș, ambele au adus grupul Fiat Chrysler în topul celor mai proaste mașini din punct de vedere al siguranței.

Simbolul mărcii Jeep, modelul Wrangler s-a ales doar cu o singură stea la testele EuroNCAP, ieșind de acolo cam șifonit și doar cu un rezultat bun, pentru coliziunea laterală. În rest, Wrangler-ul s-a ales cu deformări majore la impactul frontal, la nivelul stâlpului A dar și a podelei, iar bordul la rândul lui a prezentat mari pericole pentru pasagerii săi.

Specialiștii în domeniu au punctat cu doar 50% protecția adulților în caz de accident, în acest automobil. Copiii beneficiază de un grad mai mare de siguranță, circa 69% dar și aici nu e totul limpede. În cazul coliziunii laterale de exemplu, capul manechenului de test a intrat în contact cu interiorul mașinii.

Nici cu pietonii noul Wrangler nu este mai prietenos, oferind doar 49% protecție, în timp ce sistemele de siguranță oferite pe acest model au reușit să adune un scor de numai 32%.

Totuși, cel mai dramatic este rezultatul obținut de Fiat Panda, cu zero steluțe și un scor de 16% pentru protecția copiilor. Fără nici măcar un punct pentru sitemele de siguranță, Panda se alătură modelului Fiat Punto, primul model care a primit 0 stele din partea EuroNCAP.

 

NICIUN COMENTARIU