Poză simbol

Datele Registrului de Stat al Transporturilor arată că la începutul toamnei din anul trecut în R. Moldova erau înregistrate oficial 883.203 de unități de transport, informează ziarulnational.md.

Totuși, pe parcursul primelor nouă luni ale anului trecut, în R. Moldova au fost importate în total 803.604 de autovehicule, mai mult de jumătate dintre care sau peste 540 de mii fiind autoturisme, inclusiv taxiuri, destinate în special pentru uz personal, susține Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor. Anume această categorie de unități de transport a și înregistrat cea mai mare creștere pe parcursul ultimilor ani.

Biroul Național de Statistică a anunțat că cetățenii R. Moldova au cheltuit peste 86,2 miloane de lei pentru a-și cumpăra mașini din străinătate în perioada ianuarie – noiembrie 2016.

Cel mai mult, cetățenii R. Moldova preferă să importe autovehicule din țările Uniunii Europene – 59%, Japonia -15% și Federația Rusă – 13%.

Autoritățile afirmă că numărul mașinilor importate a crescut constant în ultimii zece ani, în pofida anumitor restricții impuse la importul autovehiculelor.

Numărul de autovehicule noi care au fost vândute în Republica Moldova în 2015 a constituit 3.537 de unități. Deși parcul auto național crește anual cu circa 30 de mii de unități de transport, doar 12% sunt unități de transport noi comercializate importatorii oficiali. Restul autovehiculelor sunt importate la mâna a doua sau procurate direct de la dealerii autorizați din alte țări.

automobile tara

 

NICIUN COMENTARIU