foto: europaliberă.org

După ce s-a dat liber la înmatriculări cu reducere de 70%, în baza legii 280 din 16.12.2016, mai mulţi proprietari de automobile cu numere străine de înmatriculare, au dat buzna la birourile vamale. Din păcate însă pentru unii dintre ei, acest „vis” a devenit brusc irealizabil!

Mai cu seamă, nu toţi posesorii de vehicule înmatriculate în stânga Nistrului au putut să îşi plaseze în regim vamal vehiculul aflat în proprietate. Cauza cea mai comună fiind lipsa unor acte care să confirme dreptul de proprietate.

„În decurs de elaborare este un proiect de hotărâre de Guvern care prevede că organului vamal i se va permite plasarea sub regim vamal de import a mijloacelor de transport cu plăcuțele de înmatriculare ce sunt eliberate în unități administrativ-teritoriale din stânga Nistrului cu prezentarea pe proprie răspundere a documentelor confirmative”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, citat de publika.md.

Această problemă ar fi apărut după ce actele de vânzare-cumpărare a mașinilor, depuse la administrația nerecunoscută din regiune, nu mai puteau fi găsite, din diferite motive. Iar astfel una dintre condiţiile principale pentru a putea înmatricula maşina nu putea fi întrunită.

Noile facilităţi pentru înmatricularea maşinilor cu numere străine au intrat în vigoare în data de întâi ianuarie a acestui an. Portalul saptamina.com, informează că, potrivit datelor oficiale, de la începutul anului, au fost vămuite peste 4.200 de automobile înmatriculate în străinătate din cele aproximativ 35.000. Cele mai multe sunt din Lituania, Bulgaria și Franța. Acestea au adus în bugetul statului 92 de milioane de lei.

NICIUN COMENTARIU