Noul model lansat de constructorul francez de automobile poartă numele de Triber și chiar dacă este de dimensiuni foarte compacte, promite să ofere spațiu pentru șapte INDIENI.

Ați citit corect, mașina este destinată doar clienților din India și tot acolo va fi produsă. Renault Triber măsoară 3.990 mm în lungime, 1.739mm în lățime și 1.643 mm înălțime. Cu toate că este cu 132 mm mai scurt decât Renault Captur, un alt crossover de oraș, Triber are un ampatament mai mare cu 30 mm și ajunge la un total de 2.636mm.

Cu toți pasagerii înghesuiți la bord, portbagajul măsoară un volum de 84 de litri. Dacă vrei mai mult spațiu va trebui să renunți la unul din pasageri și cu doar șase oameni în mașină ai deja 320 de litri volum portbagaj. Îți rămâne desigur și opțiunea de a înlătura complet al treilea rând de scaune, caz în care spațiul pentru genți și bagaje se ridică la 625 de litri.

Renault a pus mare accent pe versatilitate astfel că și al doilea rând de scaune poate fi culcat sau scos complet din mașină în doar câteva mișcări. Interiorul este destul de minimalistic realizat, cu un număr de comenzi pe butoane, sistem infotainment, sistem de aer conditionat manual, pornire motor keyless, frână de mână obișnuită, oglinzi și geamuri electrice și câteva prize la 12V.

Platforma pe care este construit noul Renault Triber este una absolut nouă, dezvoltată și dedicată complet acestei pieți, însă nu și motorizarea de 1.0 litru în trei cilindri, întâlnită și pe alte modele Renault sau Dacia, care apropo dezvoltă 71 de cai putere și 96 Nm de cuplu motor. Transmisia este la alegere, fie una manuală cu cinci rapoarte sau automată.

NICIUN COMENTARIU