Renault intenționează să elimine începând cu anul 2020 versiunile diesel ale SUV-ului Kadjar!

153

Renault Kadjar se bucură în ultimul timp de un adevărat succes pe piața din Republica Moldova. Principalele avantaje ale SUV-ului compact sunt prețul accesibil, multitudinea de tehnologii disponibile și motoarele economice 1.5 dCi!

Renault Kadjar a primit un facelift discret în toamna anului 2018, iar din luna mai, acesta poate fi achiziționat și la noi în țară. SUV-ul francez este disponibil inclusiv în două versiuni diesel: Blue dCi de 1.5 litri și 116 CP și Blue dCi de 1.7 litri și 150 CP.

Cu toate acestea, spre marea uimire a clienților, Renault intenționează să renunțe la ambele versiuni diesel ale lui Kadjar începând cu anul 2020. Informația a fost dezvăluită de o serie de surse citate de publicația Caradisiac, care nu are încă o explicație oficială din partea constructorului.

Curios este faptul că, în cazul în care informațiile se vor confirma, Renault Kadjar nu va mai putea fi achiziționat cu sistem de tracțiune integrală, întrucât acesta este disponibil în prezent doar împreună cu motorul diesel Blue dCi de 1.7 litri volum, care generează 150 de cai putere.

Într-o astfel de situație, Kadjar ar urma să rămână în gama Renault doar cu motorul pe benzină TCe de 1.33 litri volum, dezvoltat în parteneriat cu Nissan și Daimler, disponibil în versiuni de 140 CP și 159 CP.

Sursa citată susține că Renault va lua o măsură similară și în cazul modelelor Scenic și Grand Scenic, care nu se comercializează pe piața din România.

În același timp, merită menționat că Renault Koleos a primit în această săptămână un facelift care include două motoare diesel noi: unitatea de 1.7 litri volum și 150 CP și un motor cu capacitatea de 2.0 litri și 190 CP.

NICIUN COMENTARIU