Încă din anul 2017, cei de la Renault promit că vor lansa pe piață opt modele electrice până în anul 2022, dar până acum nu au oferit detalii despre segmentele în care vor concura aceste modele.

Într-un interviu acordat publicației britanice Auto Express, Eric Feunteun, directorul diviziunii pentru gama de vehicule electrice a celor de la Renault, a oferit însă o serie de informații extrem de curioase.

Astfel, Renault intenționează să continue dezvoltarea subcompactei Zoe, care recent a fost testată de redacția AutoExpert, totodată gama va fi completată de un model de oraș și de un model compact.

„Vom continua în segmentul B. Acesta este cel mai puternic segment pentru noi și este inima pieței europene. Apoi vom merge în jos și vom merge în sus spre segmentul C, așa că vom extinde gama”, a declarat el.

Viitorul model electric de segment compact va rivaliza practic cu Nissan Leaf, însă partenerii japonezi ai Alianței nu au încă motive reale de îngrijorare. Feunteun a admis că lansarea modelului compact nu va avea loc prea curând, ca urmare a faptului că acesta va avea nevoie de o baterie generoasă.

În prezent, costurile pentru dezvoltarea unui model de segment C sunt ridicate, ceea ce nu se potrivește cu reputația Renault pentru modele accesibile, astfel că francezii vor aștepta o scădere a costurilor.

„Răspunsul meu este foarte clar. Vom merge în segmentul C și vom alege o baterie mare, asta este sigur. Dar trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru a avea o ofertă competitivă”, a adăugat Feunteun.

NICIUN COMENTARIU