Rețeaua europeană Ionity pentru reîncărcarea EV-urilor anunță scumpiri de preț

963

Acum că a depășit pragul de 200 de stații de reîncărcare în toată Europa, Rețeaua Ionity anunță majorări de preț pentru fiecare kWh!

Companii ca BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au pus umăr la umăr pentru a dezvolta rețeaua astăzi cunoscută lumii întregi ca Ionity. Cele mai multe stați de reîncărcare sunt în țări precum Germania, Norvegia și Danemarca, iar ca și amplasare, aceste stații se întâlnesc mai mult pe autostrăzi.

Dacă până acum Ionity a avut o politică de tarifare simplă, iar în schimbul a 8 euro puteai încărca bateriile oricărui EV indiferent de capacitate, iată că de acum încolo se trece deja la tarifarea per kWh.

Începând cu 31 Ianuarie, costul unui kWh va fi de 0.79 euro, iar cel mai mult această schimbare o vor resimți proprietarii de vehicule electrice cu o autonomie mărită, așa cum mașinile de oraș, cu baterii de capacitate mai mică, nu prea le întâlnești pe autostrăzi.

Astfel că o mașină care are bateria de 95 kWh, va putea fi reîncărcată doar cu achitarea sumei de 75 euro! Între 8 și 75 de euro e o diferență destul de măricică.

Rețeaua Ionity are peste 200 de stații, cu peste 860 de puncte de încărcare, în 20 de țări europene. Viteza maximă de încărcare este de 350 kW. Până la finele anului 2020 numărul țărilor în care este prezentă va crește la 24.

Nu, Moldova nu intră în lista lor.

NICIUN COMENTARIU